Alle hudtyper

Bruke serum? Her får du fem grunner

Det er kanskje et av de mest omtalte hudpleieproduktene i nyere tid, men hva er egentlig grunnen til at du skal bruke serum?

Anti-age serum. Foto.

Hudpleie kan være kompliserte saker når du ikke vet hva huden din trenger. Det er en jungel av produkter der ute, i tillegg får du stadig høre om «stegene» du bør foreta deg morgen og kveld. Men hudpleierutinen din trenger ikke å bestå av mange produkter, så lenge du har et par som er tilpasset din hudtype.

Et av de mest omtalte hudpleieproduktene i nyere tid er serum, men hvorfor skal man egentlig bruke det?

1. Takler enkeltutfordringer

Har du ekstra tørr eller irritert hud? Det finnes utallige serum på markedet og du får serumer som er spesielt tilpasset til forskjellige hudutfordringer. Serum med vitamin C er, for eksempel, bra å bruke under solfaktor når du skal være i solen. Ønsker du å bekjempe aldringstegn, bør du velge et serum med anti-aging egenskaper.

Har du flere utfordringer med huden din? Ikke noe problem! Den største fordelen med serum er nemlig at du kan kombinere og bruke flere samtidig.

2. Høykonsentrert produkt

Ettersom serum er et høykonsentrert produkt er et par dråper tilstrekkelig til hele ansiktet. Med andre ord er serum et drøyt produkt som varer lenge, så selv om det koster litt sprenger du ikke lommeboken.

3. Perfekt for deg med fet hud

Er du stadig blank i huden? Da har du mest sannsynlig fet hud, og blankheten skyldes at huden produserer mye talg. Er det én ting du bør ha på baderomshyllen er det et serum tilpasset huden din. Serum er ofte et vannbasert hudpleieprodukt, og har mindre fettstoffer og er derfor mer tyntflytende enn dag- og nattkremer. Den lette konsistensen gjør også at serumet trekker raskt inn i huden og leverer god fuktighet. Fet og blank hud kan også bli dehydrert og har godt av litt ekstra fukt i hudpleierutinen.

4. Tilskudd til hudpleierutinen din

Serum er ikke bare for deg som har enkeltutfordringer med huden. Serum kan også brukes som et tilskudd til hudpleierutinen din. Kombiner serum med dag- og nattkrem for å gi huden det lille ekstra i hverdagen, som for eksempel mer fukt.

Husk at serum skal påføres før fuktighetskrem, og på nyrenset hud.

5. Forebyggende

I tillegg til at serum hjelper deg med hudutfordringer du har her og nå, er det også et forbyggende produkt. Serum kan gjerne kalles «den korrigerende delen» av hudpleierutinen din, siden den kan virke forebyggende mot, blant annet, aldring, pigmentering, solskader og matthet.

Serum for alle

Dr Greve pharma har to serum i sitt sortiment, og de passer alle hudtyper. Dr. Greve pharmas vitamin C serum er et godt alternativ for alle hudtyper. Serumet er utviklet for å gi huden en intens fuktboost, samtidig som den reduserer tegn til aldring.

Har du allerede startet med anti-aging produkter bør du teste Dr. Greve pharma Anti-age Serum: Et fuktgivende serum med hyaluronsyrer som jobber på ulike måter i huden for å gi fuktighet og fasthet. Serumets oppstrammende effekt og fuktboost gir en frisk hudtone og jevnere hud.