Alle hudtyper

Når skal jeg bruke ulike hudpleieprodukter?

For at hudpleieproduktene skal virke optimalt er det ikke det samme når de påføres huden. Overordnet fungerer det slik: Rens, spesialpleie, fukt og beskyttelse, men under hver kategori hører det ofte flere produkter med.

Når skal jeg bruke ulike hudpleieprodukter. Foto.

Denne listen er ikke laget for å fortelle deg at du må bruke alle produktene – for det er ikke sikkert du engang har behov for dem, men den gir deg en oversikt over når de ulike produktene skal brukes.

1. Rens

Å rense huden er viktig uansett hvilken hudtype du har. Dette er et viktig punkt i rutinen din og bør gjøres både når du står opp om morgenen, og om kvelden før du skal få skjønnhetssøvnen din.

Dr. Greve Pharma har ulike renseprodukter tilpasset akkurat hudtypen din. Les mer om renseproduktene våre her.

2. Peeling

Neste trinn består av å fjerne døde hudceller. Her kan du enten bruke en mekanisk peeling med korn som kan vaskes av, eller kjemisk peeling som blir sittende på huden og gir mer effekt. Er du usikker på hva huden din tåler eller hvor ofte du bør eksfoliere huden, kan du rådføre deg med en hudpleier.

3. Serum

Dette punktet hører hjemme under kategorien “spesialpleie”. Serum kan du velge etter hvilket problem du har med huden. Det kan være rødhet, misfarging eller rynker. Serum påføres alltid før dag- eller nattkrem og vannbaserte serum påføres før oljebaserte serum.

Les også: Bruke serum? Her får du frem grunner.

Serum fra Dr. Greve Pharma

4. Olje

Med mindre du har veldig tørr hud er det unødvendig å bruke både serum og olje. Noen hudtyper, som for eksempel sensitiv eller fet hud, tåler ikke fete oljer. Er du usikker på hva som fungerer best for huden din kan du få utført en analyse av en kosmetolog. Olje skal uansett påføres etter serum.

5. Øyekrem

Huden under øynene er tynn og sart, og trenger derfor rikelig med fuktighet. Å pleie huden riktig kan det bidra til å forebygge fine linjer og mørke ringer under øyne. Ettersom dette er et såpass sensitivt område inneholder de fleste øyekremer ingen eller veldig lite parfyme.

Les også: Hvorfor bruke øyekrem?

6. Dagkrem

En dagkrem kan ha mange funksjoner, men alt i alt vil den gi huden den nødvendige næringen og fuktigheten den trenger, samt beskytte huden gjennom dagen. Hvilken krem som er riktig for deg avhenger av hvilken hudtype og behov du har. Her kan du lese mer om hvordan velge riktig dagkrem.

7. Solkrem

Solbeskyttelse er et viktig punkt mange ofte glemmer i den daglige rutinen sin, men det er faktisk en av de viktigste tingene du gjør i løpet av dagen. Gjør det til en vane å avslutt hudpleierutinene din med solkrem.

8. Nattkrem

Når kvelden kommer er det tid for ny hudpleierutine. Mange har ofte bedre tid på kvelden og ønsker derfor å unne seg litt ekstra ansiktspleie på kveldstid. Start med å rense huden din godt slik at du får fjernet all sminke og eventuelle forurensninger i huden som har kommet i løpet av dagen. Avslutt med å smøre på en god nattkrem som vil tilføre huden tilstrekkelig med fuktighet.

Les også: Bruke nattkrem, eller ikke?