Barn

7 gode råd til en hyggeligere hårvask for barn

Det kan være en utfordring å få de minste med på hårvasken. Her er noen tips og råd som kanskje kan hjelpe på veien.

Hårvask for barn. Foto

Det er ikke nødvendig å bruke sjampo på små barn under 1 år. Spedbarnets hår blir nemlig ikke fett og skittent. Derfor holder det å vaske håret med lunkent vann og massere hodebunnen forsiktig med fingrene. Dette kan du gjøre én gang i uken. Ved toårsalderen vil litt grovere hårstrå gradvis erstatte babyhåret. Da kan du introdusere sjampo i vaskerutinen.

Her er våre gode tips som kan gjøre hårvasken lettere:

1. Faste rutiner

De fleste barn liker å bli stelt med, men de finner også trygghet i faste rammer. Gjør derfor hårvasken til en hyggelig del av familiens rutine.

2. La barnet prøve å vaske håret ditt

La barnet se på når du vasker håret ditt. Er barnet stort nok til å prøve å vaske håret ditt? Alternativt kan du også la det vaske håret til sin yndlingsdukke – eventuelt andre leker.

3. Gi barnet styringen

Når dere begynner å bruke sjampo kan du la barnet leke med håret når det er dekket med skum. Det vil gjøre hårvasken ekstra spennende når man kan forme håret til morsomme frisyrer. La barnet selv ta styring over hårvasken i den grad det kan, slik at det kan vende seg til hårvasken.

4. Velg en mild sjampo

Velg en sjampo som er dokumentert mild mot øynene. Dr. Greve pharma sjampo for barn er spesielt utviklet til barns sensitive hår og hodebunn. Sjampoen er dermatologisk testet på sensitiv hud.

5. Distraher med en praktisk leke

La barnet leke med en øse eller lignende i badet som dere senere bruker til å skylle ut sjampoen med.

6. Skylle håret

Len barnets hode bakover, slik at det ser opp i taket når du skyller håret, eller la barnet holde et håndkle mot pannen, så såpe og vann ikke får renne ned i øynene.

7. Skille mellom badestund og hårvask

Dersom barnet virkelig ikke liker å vaske håret, kan det være lurt å skille mellom bading og hårvask. ellers kan det oppstå motvilje mot å bade også.